FAQ Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane

Hvor skal jeg?
Hunderfossvegen 680, 2625 FÅBERG. GPS-koordinater: 32V 57642E, 6788184N

Fra sør:
Den letteste er å følge E6 mot Hafjell, og ta av til høyre når du ser skiltene til «Hunderfossen Familiepark». Du vil da ha Scandic Hafjell på din høyre hånd (et stort gult hotell). Ta til venstre i rundkjøringa og følg videre skiltene mot Hunderfossen. Kjør forbi innkjørselen til familieparken, ca 100 meter. Deretter har du bob- og akebanen på høyre side.

Den andre måten er å ta av E6 mot Fåberg og Gausdal, ta til venstre i første rundkjøring, og holde rett frem i neste, og deretter til høyre i tredje rundkjøring. Deretter følger man skiltene mot Hunderfossen Familiepark. Man kjører da bakveien, og vil få bob- og akebanen på sin venstre hånd.

Fra nord:
Følg E6 mot Hafjell, og ta av til høyre når du ser skiltene til «Hunderfossen Familiepark». Du vil da ha Esso på din høyre hånd. Ta til høyre i rundkjøringen og følg skiltene mot Hunderfossen. Kjør forbi innkjørselen til familieparken, ca. 100 meter. Deretter har du bob- og akebanen på høyre side.

Hvor møter jeg opp?
I åpningstiden møter du i Målhus. Målhus er lett å se fra parkeringsplassen, og ligger plassert rett ved siden av banen.
Grupper som kommer utenfor åpningstid, vil bli møtt av våre verter på parkeringsplassen.

Hva skal jeg ha med meg?
Du får alt nødvendig utstyr for gjennomføring av aktivitetene hos oss. Husk likevel å kle deg etter været. Hvis du skal kjøre skeleton, anbefales det å ha med hansker og gode (varme) sko.

Hvordan betaler jeg?
Hos oss kan du betale både kontant og med kort.

Er jeg forsikret gjennom dere?
Alle som gjennomfører aktiviteter hos oss, er automatisk forsikret.

Kan alle kjøre bob?
Nei, alle er ikke anbefalt å kjøre bob. Hvis man har, eller har hatt, problemer med rygg, nakke, hjerte eller lunger, bør man ikke kjøre. Dette gjelder også gravide (uavhengig av hvor langt ut i svangerskapet man er). Trykket man opplever i boben avhenger av hvilken bob man kjører, men felles for alle bobaktiviteter er at man blir presset ned i løpet av turen.

Hvordan kommer man seg fra bunn av banen opp til toppen?
Vi har transportbiler som kjører både kunder og bober opp til toppen.

Hvor lang tid tar det å kjøre bob?
Vi regner ca. 15-20 minutter pr bob som kjøres, fra man forlater Målhus til man er nede igjen med boben.

Hvor fort går boben?
Dette avhenger av mange faktorer, som vekt på boben, lufttemperatur, istemperatur osv. Likevel kan vi antyde ca. fart:
Hjulbob: ca. 90-100 km/h
Bobraft: ca. 80-100 km/h
Taxibob: ca. 115 km/h
Skeleton: ca. 70-90 km/h

Er det noen med oss i boben?
Ja, alle våre bober kjøres av autoriserte piloter som har vært gjennom et nøye overvåket opplæringsprogram. Skeleton kjører man derimot alene, men man får opplæring og beskyttelsesutstyr før man setter utfor.

Hva er aldersgrensen?
Aldersgrensen for hjulbob og bobraft er 10 år med foresatte, 12 år uten foresatte. For taxibob og skeleton er aldersgrensen 16 år.

Kan man gjøre mer enn å kjøre bob?
Ja, vi har en aktivitetspark med flere tilleggsaktiviteter. Felles for disse aktivitetene er at de må bookes på forhånd, og man må være minimum 10 personer, eller betale en minimumssum. Ta gjerne kontakt for mer info om dette på !

Kan man kjøpe mat/drikke/suvenirer hos dere?
Vi har en enkel kiosk, hvor vi gjennom hele sommeren selger is og brus, i tillegg til diverse suvenirer (t-skjorter, gensere, capser, kopper osv).

Kan man spise medbragt mat på området?
Det kan man! Vi har blant annet en flott gapahuk rett ved mållinjen til banen. Denne kan man booke kostnadsfritt, evt. benytte seg av spontant, så sant den ikke allerede er booket til andre. For grupper kan det også være et alternativ å leie vår lavvo og bestille catering fra Paa Bordet, som vi samarbeider med. Ta kontakt for mer info!

Jeg vil gi en bobopplevelse i gave, selger dere gavekort?
Det gjør vi! Hvis du ikke har mulighet for å stikke innom for betaling, kan vi ordne betaling via forskuddsbetaling. Vi sender da gavekortet så snart beløpet er registrert på konto.

Brukes bob-banen til idrettslig aktivitet?
Ja, gjennom vinteren er det stor aktivitet i banen. I løpet av sesongen har vi besøk av ca 30 nasjoner, som gjerne er hos oss et par uker av gangen for å trene.

Har dere åpent hele året?
Nei, det har vi dessverre ikke. I perioden fra midten av mars til begynnelsen av mai, samt midten av september til begynnelsen av oktober, er banen helt stengt for aktivitet. Dette skyldes at vi går over fra vintersesong til sommersesong og tilbake. Våre åpningstider for vinteren avhenger mye av den idrettslige aktiviteten i banen. Normalt sett er planene for idrettslig aktivitet klare i løpet av høsten. Vi publiserer åpningsdager så snart vi har dem klare!

Kan man komme utenom åpningstid?
Ja, vi tar i mot grupper på aktiviteter utenom åpningstid. Vi har en minstepris på 6000 kr for å åpne anlegget.

Kontakt oss

Lillehammer Olympiapark AS
Nordsetervegen 45
2618 Lillehammer

Tlf: +47 61 05 42 00