Logo final

 

3.-4. november kommer STIHL TIMBERSPORTS® World Championship tilbake til Lillehammer og Håkons Hall. Her vil du få se de beste norske og internasjonale utøverne i aksjon, i både individuelle- og lagkonkurranser. 100 deltakere fra 22 nasjoner vil være med å skape et spektakulært show for store og små.

Billetter fås kjøpt her!

For pakkeløsninger:

STIHL-VIP-Fan

STIHL-VIP-Fan m/overnatting

STIHL-VIP-Friends

STIHL-VIP-Friends m/overnatting

Oppgradere? Har du allerede kjøpt billett til STIHL Timbersports® World Championship men ønsker å oppgradere til en av våre pakker? Ta kontakt med oss på

 

STIHL TIMBERSPORTS® World Championship oversettes på godt norsk til tømmerhugger-VM, en konkurranseform der utøverne hugger eller kapper tømmer, ved å bruke øks, motorsag og en to meter lang håndsag. I den moderne utgaven av STIHL TIMBERSPORTS® konkurreres det i seks øvelser. Øvelsene med øks heter Springboard, Standing Block Chop og Underhand Chop, mens øvelsene med sag og motorsag heter; Stock Saw, Single Buck og Hot Saw. Grenene har fokus på en kombinasjon av ferdighet og styrke der utstyret kan veie opp mot 30 kilo og ha en kraft på 80 Hk.


Mesterskapet ble sist arrangert i Håkons Hall i 2012. Arrangøren, den tyske motorsagprodusenten Stihl, var så fornøyd med forrige VM at de ønsket å returnere allerede i 2017.


Timbersports er en spektakulær idrett med lang historie. Den regnes som en av de opprinnelige ekstremsportene og oppstod blant tømmerhuggere i Australia for over 125 år siden. Det første offisielle tømmerhugger-konkurransen ble arrangert i Tasmania helt tilbake i 1891.


Fra Norge stiller det norske landslaget. Det består av Ole Magnus Syljuberget fra Mesnali, Ole Ivar Lierhagen fra Brummundal, Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum og Jon Arne Borg Engø fra Åsnes.

3.november er det lagkonkurranser. 4. november er det individuelle konkurranser. Begge dager åpner dørene kl. 17.00, mens arrangementet starter kl. 18.30. Velkommen!

Kontakt oss

Lillehammer Olympiapark AS
Nordsetervegen 45
2618 Lillehammer

Tlf: +47 61 05 42 00