EHZ 4031 Lo 560x372

Dette er en av verdens flotteste skistadion, med en komplett langrenns- og skiskytterstadion. Både idretts- og kommersielle arrangementer avholdes sommer og vinter. Birkebeineren Skistadion var OL-arena for langrenn og skiskyting. I tillegg ble øvelsene i langrenn, langrennspigging og skiskyting under Paralympics avviklet her i mars 1994.

Birkebeineren Skistadion er et ideelt utgangspunkt for turer innover fjellet, og er tilknyttet et løypenett på 450 km. De flotte langrennsløypene passer for både voksne og barn. Den 5 km lange lysløypa er flittig brukt hele vinteren, og lyser til kl 22 hver kveld. Anlegget har også fine områder for skilek for barn. Egne ski- og skiskyttermesterskap arrangeres i lysløypa eller i OL-løypene.

Se live bilder og informasjon fra skistadion.

Sommer
Om sommeren kan stadion og løypetraseer fritt benyttes til turgåing, jogging, terrengsykling, ballspill etc. Løypetraseene er godt planert og toppdekket består av jord/gress. De store områdene egner seg også godt til arrangementer som f.eks utendørs konserter.

Rulleski
En asfaltert rulleskiløype på 6,3 kilomter er etablert og kan brukes til trening og konkurranser. Se her for kart og oversikt over bidragsytere til rulleskianlegget. Se her for film av rulleskiløypa. 
 

Skiskyting
Birkebeineren Skistadion har et komplett helårs skiskytteranlegg. Her kan du arrangere egne mesterskap i «skiskyting», vanligvis uten ski. Konkurransen foregår på et begrenset område på skiskytterstadion, med laginndeling, stafett og strafferunder. Alle får skyte 5 skudd på de olympiske skyteskivene, og stillingen mellom lagene forandrer seg fort. Dette er en aktivitet utenom det vanlige, og skiskyttermesterskapene har vært stor suksess ved alle anledninger. Skiskytterstadion har 30 skyteskiver og lydanlegg som kan benyttes. Alle skyteskivene er skiftet ut i juni 2013.

Overnatting
Birkebeineren Stadion Overnatting tilbyr sengeplasser til 32 personer, fordelt på syv 4-sengsrom og to 2-sengs rom. Fullt utstyrt kjøkken, spiserom, vask og toaletter. Se her for mer informasjon.
 
Skistua Kafe
Skistua Kafe ligger på Birkebeineren Skistadion mellom langrenns- og skiskytter-arenaene. Den hyggelige kafeen kan leies året rundt til servering og selskaper for opptil 40 personer. I underetasjen finnes 2 garderober m/dusj. Skistua Kafe holder åpent i helger om vinteren og under spesielle arrangementer. Nordseter Drift driver skistua kafe, se her for åpningstider.

Parkering
Parkeringsavgiften på Birkebeineren Skistadion håndteres av Europark. Parkeringsavgiften går til brøyting og vedlikehold av parkeringsarealet. Prisen for dagparkering er kr 40,-. Årskort, gjeldende fra 01.01. til 31.12., koster kr 600,-. Årskortene selges i Håkons Hall Sportssenter eller kan bestilles her.

Fasilitetene på Birkebeineren Skistadion

 • Høyttaleranlegg
 • Resultattavle
 • Tidtaking
 • Skistua Kafe med garderober, dusj og toalett
 • Pressesenter
 • Sekretariat
 • Målhus
 • Toalettbrakker
 • Smøreboder
 • Løypenett
 • Store parkeringsarealer
 • Birkebeineren Stadion Overnatting

Adresse
Birkebeineren Ski- og Skiskytterstadion
Sjøsetervn. 29
2618 Lillehammer


contentmap_plugin

Kontakt oss

Lillehammer Olympiapark AS
Nordsetervegen 45
2618 Lillehammer

Tlf: +47 61 05 42 00

 

 

Kart olympiske anlegg

contentmap_module