Om anlegget


På toppen av Lillehammer ligger Lysgårdsbakkene Hoppanlegg som ble bygd for OL på Lillehammer i 1994, og har blitt selve kjennetegnet på byen. På lang avstand ser man den flotte bakken som glir naturlig inn i landskapet. Du kan ta stolheis opp til toppen av den største bakken og nyte panoramautsikten ut over Lillehammer by og Norges største innsjø, Mjøsa. Hopptårnet er et populært fotostopp for alle tilreisende. Derfra kan du velge å ta de 936 trappetrinnene ned igjen, eller kjenne på den svevende følelsen i stolheisen.

Hoppanlegget er topp moderne og var ferdigstilt i 1992 med både en stor og liten bakke, på henholdsvis HS140 og HS98. I 2007 ble den store bakken modernisert og endret etter gjeldende regler og med plastdekke. I dag står Lysgårdsbakkene som en av tre nasjonalanlegg for skihopping i Norge og har huset flere internasjonale konkurranser som OL 1994, Ungdoms-OL 2016, World Cup og Raw Air.

I løpet av året så blir det gjennomført rundt 100 000 hopp i Lysgårdsbakkene, med 80 000 hopp i vintersesongen og 20 000 i sommersesongen. Så her er det mulighet til å se hoppere i aksjon nesten hver dag.

Bakkerekordene er synliggjort i begge bakker på sommertid. De gjeldende rekordene i storbakken er Simon Annan, 146 meter på vinter og Tom Hilde, 145 meter på sommer. I den lille bakken er det Andreas Kofler som har rekorden med sine 105 meter på vinteren, mens Daniela Iraschko har 106 meter på sommeren.

I Lysgårdsbakkene hoppanlegg kan du finne kiosker nede på sletta og i hopptårnet. Her kan du finne unike souvenirer og noen kioskartikler.

For bedrifter og grupper har vi mulighet til å gi en opplevelse utenom det vanlige. I Olympisk ånd kan vi tilby åpningssermonier med tenning av OL-ilden i anlegget og vi har også bespisning for opp til 20 personer i Hopptårnet eller på Kongetribunen.

Kontortid


Man–fre: kl. 08:00-15:00

Kontakt oss

Ansatte ved Lysgårdsbakkene hoppanlegg


Nothing found.

Nyheter fra Facebooksidene våre


[efb_feed fanpage_url=»1604183289796038″ layout=»half» image_size=»normal» type=»page» post_by=»me» show_logo=»1″ show_image=»1″ show_like_box=»0″ links_new_tab=»1″ post_number=»3″ post_limit=»3″ cache_unit=»1″ cache_duration=»hours»]

Våre samarbeidspartnere


Fakkelforum

Les mer om Fakkelforum