Om anlegget


Lillehammer snøpark er arenaen for kjelkekjøring og alpint. Anlegget ble benyttet til kulekjøring og freestyle hopp under OL 1994. Lokalt er området kjent som Kanthaugen.

Kjelkebakken er ca 1 km lang og relativt slakk, og om kvelden er den lyslagt, slik at kjøring også kan foregå etter at solen har gått ned. Kjelken kobles direkte på heisen, og du sitter på kjelken mens du blir trukket til topps før du suser ned den preparerte traseen. Kjelkene har bremser så du bestemmer farten selv.

Snøparken ligger rett ved Lysgårdsbakkene hoppanlegg, og brukes ofte i kombinasjon med Lysgårdsbakkene for arrangementer. Ta gjerne kontakt om du ønsker å legge DITT arrangement til Lysgårdsbakkene og snøparken!

Lillehammer snøpark brukes til mer enn bare kjelkekjøring, og ble i forbindelse med Ungdoms-OL i 2016 brukt som arena for snøbrett- og freestyleøvelser. Det brukes også av det norske freestylelandslaget, og til alpintrening for barn og unge 3 dager i uka hele vinteren.

Siste henget i kjelkebakken kalles «ballettbakken». Ballettbakken har blitt mest kjent i forbindelse med Birkebeinerrittet, der folk som kommer syklende ned ofte har store problemer med holde seg på sykkelen på grunn av den gjørmete og bratte bakken, og den er for mange en symbolsk avslutning på selve konkurransen.

Den andre,  litt mindre kjente, grunnen til kallenavnet «Ballettbakken» er at bakken ble brukt som arena for en prøvegrenen skibalett i forkant av OL-94 (prøvegren til OL i ’88 og ‘92). Det ble avgjort å droppe denne grenen til OL i ‘94, men bakken er allikevel kjent som balletbakken på grunn av dens historie.

Aktiviteter i Lillehammer snøpark


Kontakt oss

Ansatte ved Kanthaugen Freestyleanlegg og Lysgårdsbakkene hoppanlegg


Nothing found.

Våre samarbeidspartnere


Fakkelforum

Les mer om Fakkelforum