Gisle Gizmo Johnsen resized

 

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg ble bygd for OL på Lillehammer i 1994, og har blitt selve kjennetegnet på Lillehammer. På lang avstand ser man den flotte hoppbakken som glir naturlig inn i landskapet. Om sommeren ser man OL-ringene i unnarennet, og bakkerekordene er synliggjort i begge bakkene.

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg er et topp moderne anlegg. Anlegget var ferdigstilt desember 1992 og består av en stor og en liten bakke, henholdsvis HS138 og HS100.

I 2007 ble den store Lysgårdsbakken (HS 138) modernistert. Bakkeprofilen ble endret i henhold til gjeldende regler og den fikk plastdekke.

Det blir hoppet ca 80 000 skihopp på vinteren og ca 20 000 på sommeren. Så her kan man se hoppere i aksjon så og si hver dag hele året. Se her for treningstider for de aktive.

Bakkerekord i HS 138 vinter er satt av Simon Amman 146 meter i 2009 og sommer Tom Hilde 145 meter i 2011. HS 100 vinter er satt av Andreas Kofler 105 meter under WC 2011 og sommer Daniela Iraschko 106 meter i 2010.

Souvenir butikk
I anlegget finnes det en kiosk nede på sletta og en oppe i Hopptårnet. Her finnes et stort utvalg i souvenirer, deriblant egne Olympiaparken souvenirer. For åpningstider for kiosken på sletta, se åpningstider for stolheisen.

Stolheis
Fra sletta i hoppbakken kan du ta Stolheisen opp til Hopptårnet på toppen av den største bakken. Fra friluftsterrassen i Hopptårnet har man panorama-utsikt over Lillehammer og Mjøsa. Dette er et populært fotostopp for alle tilreisende.

Man kan selvsagt ta Stolheisen ned igjen også, og da opplever man den svevende følelsen hopperne har når de setter utfor. De sprekeste må gjerne gå de 954 trappetrinnene opp eller ned.

Tenning av OL-ilden
Under åpnings- og avslutnings-seremonier, er tenning av OL-ilden et populært innslag. Den orginale OL-fakkelen er bygget opp igjen. For å tenne ilden brukes en spesiallaget håndfakkel.

Vettenes gjemmested
Under bakken på sletta finnes det fremdeles et gjemmested for vetter og andre underjordiske skapninger. Dette gjemmestedet kan du besøke. Dansende vetter, troll eller andre vesener kan bestilles. Musikk og levende lys skaper en trolsk stemning. Plass til grupper opptil 25 personer.

Bespisning
I Hopptårnet er det muligheter for servering/bespisning for grupper på opptil 20 personer. I dommertårnet ligger bl.a. Kongetribunen, med en praktfull utsikt over hoppanlegget og byen. Her er det mulighet for bespisning enten ute eller inne for opptil 20 personer. I dommertårnet finnes også flere møterom.

Fasiliteter i Hoppanlegget
Lyd- og lysanlegg, toaletter, tribune med kapasitet opptil ca 50 000, tekniske innretninger og store parkeringsarealer legger forholdene til rette for alle typer arrangementer.

Se hvilken muligheter som finnes for aktiviteter og arrangementer.

 

Adresse:

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg

Birkebeinervegen 122

2618 Lillehammer

 

GPS-koordinater:

61.125735, 10.487947

Facebook icon svg

 

 

contentmap_plugin

Kontakt oss

Lillehammer Olympiapark AS
Nordsetervegen 45
2618 Lillehammer

Tlf: +47 61 05 42 00

 

 

Kart olympiske anlegg

contentmap_module