Olympiaparken-bob-bildecollage-m-tekst

Se her for åpningstider og priser.

Se her for treningsinformasjon for de aktive.

Se FAQ for vanlig stilte spørsmål om bob

Bob- og Akebanen ligger ved Hunderfossen, 15 km nord for Lillehammer sentrum og 500 meter fra Hunderfossen Familiepark. Anlegget var ferdig i 1992 med første ordinære islegging i november '92 med påfølgende homologering fra de internasjonale særforbundene (FIL/FIBT).

Dette er Skandinavias eneste kunstfrosne bob- og akebane. I tillegg til nasjonal og internasjonal idrettsutøvelse tilbyr anlegget mange aktiviteter for besøkende, både sommer og vinter. Det er også store arealer i anlegget som kan benyttes til egne arrangementer, konkurranser og seremonier for grupper.

Velkommen til en fartsfyllt opplevelse!

Hjulbob
Hjulboben kjøres i sommer-sesongen. Den tar 4 passasjerer i tillegg til en autorisert pilot, og farten er ca. 100 km/t og gir et trykk på ca 3,5 G. Hjelm er obligatorisk og sikkerhets-instrukser gis av piloten før kjøring. Aldersgrense 10 år m/foresatte, 12 år u/foresatte.

Bobrafting
Bobraft er en gummiboben på is. Det er plass til 5-6 personer i tillegg til en autorisert pilot. Hastigheten kommer opp i ca 100 km/t og gir et trykk på 3G. Hjelm er obligatorisk og sikkerhets-instrukser gis av piloten før kjøring. Aldersgrense 10 år m/foresatte, 12 år u/foresatte.

Taxibob/Firer bob
Dette er høydepunktet for de tøffeste, for her får man være med på en ekte bobtur. Boben styres av en autorisert pilot, og det er plass til tre passasjerer. Med en fart på opptil 120 km/t vil du få kjenne trykket av 5G på kroppen. Hjelm og nyrebelte er obligatorisk og sikkerhets-instrukser gis av piloten før kjøring. Aldersgrense 16 år.

Skeleton
Skeleton er en type kjelke hvor man ligger på magen med hodet først. Farten kommer opp i 70 km/t, og med nesen 1 cm fra isen er du garantert et adrenalin-kick!
Aldersgrense 16 år.

Aktivitetspark
I tillegg til bobkjøring har vi en egen aktivitetspark hvor vi kan tilby ulike spennende aktiviteter for grupper som bl.a. trapes, laftehus, krokløft, volleyball, lagski, labyrint, skyting med gevær på blinker, pil og bue og 2500 m2 utendørs Paintballbane.

Som en del av aktivitetsparken er det også satt opp en lavvo med plass til 200 personer, og en gapahuk med plass til 30 personer.

Ta kontakt og vi skreddersyr en pakke for deres gruppe. Se også våre aktivitetspakker for sommer og vinter.

Sikkerhet
Alle bober er godkjent for turistkjøring av Statens Jerbanetilsyn (tilsynsmyndighet) og bruk av hjelm er obligatorisk. PS! Ikke tillatt for gravide eller personer som har/har hatt problemer med rygg, nakke, hjerte eller lunger.
Last ned sikkerhetsinnstruks for taxibob og skeleton.

Fasiliteter
I målhuset i bob- og akebanen finnes det et rom som kan benyttes som varmestue, møterom o.l. Tidtaking, resultattavle og lydanlegg kan benyttes, og det er salg av kioskvarer og souvenirer. Muligheter for å kjøpe film av turen, filmet med GoPro kamera. Diplomer kan kjøpes.

Tekniske data for banen

 Totallengde: 1.710 m

  • Største konkurranselengde: 1.365 m
  • Største høydeforskjell: 114,3 m
  • Største fall: 15%
  • Beregnet maks hastighet: 128 km/t (4-bob)
  • Islagt flate: 6.670 kvm
  • Antall kurver: 16
  • Sesonglengde isbelagt: Okt.-mars

 Banekart

Sesong

  • Sommersesong primo mai – medio september
  • Vintersesong medio oktober – medio mars.

Adresse
Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane
Hunderfossvegen 680
2625 Fåberg

Gnr: 173/Bnr. 30, Lillehammer Kommune

Koordinater:
Lat: 61º 13' 15,4836"
Lon: 10º 25' 28,575

 

contentmap_plugin

Kontakt oss

Lillehammer Olympiapark AS
Nordsetervegen 45
2618 Lillehammer

Tlf: +47 61 05 42 00

 

 

Kart olympiske anlegg

contentmap_module